Veckans tillbaka blick*

En tid då kvinnorna verkligen skulle vara kvinnliga med markerade midjor, knälånga kjolar och klänningar,röda läppar och lockigt hår var på 40- 50 talet.
Sminkmässigt skulle kvinnorna bära flickigt rosiga kinder, markerade ögonbryn, eyeliner samt klarröda läppar. Håret skulle vara rullat och fönat som självaste Marilyn monroe, filmstjärnan på den tiden.Här är två välkända kändisar i dagens samhälle som har tagit tillbaka 40 talets klassiska stil.
Christina Aguilera.

Dita Von Teese.

Från Mad men serien Betty draper. (Serien som har lockat många med 40 tals modet.)

Vad tycker jag om denna stil?
Personligen så älskar jag denna image på både kläder, hår och smink precis så som de bar under 40-50 talet även 60 talet.
Denna looken kommer och går för mig beroende på vilket humör jag är på. Det är alltså en look som jag gillar skarpt, som jag ser upp till, en look som alltid funkar. Som ett par favorit jeans eller som den gosiga favorit tröjan så är denna stil något som alltid funkar för mig och som jag känner sig säker i. Jag tycker att "looken"på kvinnorna är så femenim och på männen så maskulin. Det är en skarp skillnad mellan man och kvinna och det tycker jag gör det hela så intressant och fint på något vis. (svårt att förklara)
 Utvecklingen med jämnställdheten inom modet har skvalpat över idag kan jag ibland tycka. Idag skall vi helst inte genarelisera.Jag säger inte att det är dåligt som modet är idag utan tvärt om det är bara roligt att vi alla får vara dem vi vill vara.
Men personligen så saknar jag generaliseringen inom modet lite. Jag gillar på något sätt det "strikta modet" kvinnligt och manligt och jag tycker att det är fint och intressant. Vad tycker du?

Jag.

Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se