Uf året med Makeupjerk.

Som ni nog vet nu så har jag nyss tagit studenten. Jag tänkte berätta lite för er om tanken bakom Makeupjerk och om UF året lite kort.
Det sista året i skolan har givit mig mycket. Jag har nog lärt mig mer saker om mig själv och om andra än om ren fakta(kanske låter klychigt men det är sant). Jag har lärt mig att man kan göra det man verkligen vill och brinner för. Jag hoppade på ungtföretagverksamhet och startade mitt egna UF företag Makeupjerk.

Makeupjerk erbjuder Make up hemma i din egna miljö. Om du ska ut med dina tjejkompisar eller på ett viktigt möte eller en annan tillställning då du vill vara extra fin då kommer jag hem till dig och sminkar dig. Du sparar tid och pengar och du kan bara luta dig tillbaka. Jag erbjuder även "modell för en dag" där jag sminkar, stylar,fotograferar och retuscherar dina bilder som jag sedan skickar till din mejl. Det var 2009 som jag kom på att jag ville starta en smink blogg och den skulle heta Makeupjerk.
Jag var inspirerad av flera duktiga tjejer på youtube som la ut "Make up tutorials" och jag tänkte " Det här vill jag också göra". Lika snabbt som tanken slog mig lika snabbt la jag ut en egen make up tutorial. Jag har alltid tyckt om att sminka mig. Jag började sminka mig när jag gick i lågstadiet vilket inte min mamma tyckte var särskillt roligt. Som alltid så struntade jag i vad mina föräldrar eller andra sa och gjorde det jag själv ville. Jag tog med mig allt mitt smink (eller min mammas smink) till skolan och sminkade mig när jag kom dit. Jag älskade förändringen smink kunde ge. Det gör jag fortfrande och det är det som gör smink så farcinerande tycker jag. Love the transforming!

Jag och min käraste bäste vän Leah www.strikethepose.blogg.se har sedan vi var små sminkat oss och fotograferat varandra. När vi var små sa vi att vi skulle äga en modellargentur tillsammans. Jag tror fortfrande inte att det är omöjligt, för ingenting är det. På vår lediga tid satt vi bredvid varandra i soffan och kollade på Topmodell på tv:n och om någon skulle berätta för oss vem vinnaren var före oss så skulle vi bli rasande. Vi hade spelat in var enda avsnitt och tyckte inte att det var tråkigt att kolla på samma sesong om och om igen. 

När jag var liten sa jag "jag vill bli en make up artist". Jag visste att det var det jag ville bli, men vägen dit kändes lång och nästan omöjlig. Men ju äldre jag blev och destu mer jag brann för mitt intresse och ju mer jag var tvjungen att nå mitt mål som Ice Age Ekorren sträcker sig raklång efter sitt älskade ekollon, det var jag.
Det som har inspirerat mig är Top modell, Make up tutorials med Pixiwoo Chanel och Promise Phan och Michelle Phan ett par riktigt begåvade kvinnliga makeup artister i Cyber världen. Samt min bäste vän Leah (Linnea Englund). Utan henne hade jag nog faktiskt inte varit där jag är idag och det är sant. Vårt intresse tillsammans och våra styrkor tillsammans att våga vara precis som vi är har gjort mig till den jag är idag och det är jag tacksam för. Tack Leah.♥


Leah. Foto and styling by Me Makeupjerk.

Den största drivkraften till att jag startade Makeupjerk var då jag flyttade hem från en pojkvän jag då bode hos uppe i Norrland. Han tyckte inte om att jag sminkade mig och ville hellst inte att jag skulle göra det. Han visste hur mycket jag tyckte om smink och fotografering men det tyckte han var ett löjligt jobb sa han till mig. När jag lämnade han och stället jag bode på så kände jag en kännsla av revans. 
"Det är detta jag vill göra, jag ska f*n göra detta, vem kan stoppa mig?"
Jag kan om jag verkligen vill! 
Nästan samma kväll gick jag in och startade en blogg. Hum...vad ska jag heta?
Makeupjerk.


 Välkommen till min blogg. Här kommer du att få följa min resa från Värmland till Stockholm där jag kommer att gå en makeuputbildning på www.makeupstudion.com och bli en makeupartist på papper.


 

Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se