Mjukt och hårt ljus.

Idag skulle vi ha med oss en egen svartvit bild på en sminkning som vi skulle sminka utifrån.
Jag tog med mig en bild på Christina Aguilera. Vi skulle tänka att vi skulle sminka modellen inför en svartvit fotografering.

Det finns vissa saker man måste tänka på då. Bland annat att inte använda sig av någon rouge eftersom det "Trycker till" istället för att framhäva då rougen blir mer som en skugga (eftersom bilden är svartvit.) Modellering är väldigt viktigt här dvs att forma ansiktet med dusting, shading och highlighting EXTRA mycket!! När man fotar i svartvitt ljus så försvinner färgerna och skuggorna betydligt mycket mer än i ett färgfoto, därför måste vi överdriva mer med modellering och andra skuggor.

♦Tar man kort i ett hårt ljus så framhävs de naturliga skuggorna. (Då behöver man inte modellera lika mycket)

♦Tar man kort i en mjuktljus så blir man ganska så platt i ansiktet om man inte modellerar tillräckligt, därför bör man göra det  extra mycket här!

Jag skulle sminka Linda i de färgnyanser jag trodde Christina hade på bilden för att sedan ta ett svartvitt kort för att se om det stämmer. (Detta har ju också med att göra om bilden är tagen i hårt ljus eller mjuktljus)
Mjukt ljus. (krävs mer modellering)Hårt ljus: (krävs inte lika mycket modellering då det tar fram de naturliga skuggorna)


Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se