Hair style inspired by Xtina!

Xtina (christina Aguilera) har sedan hon blev känd alltid varit någon jag beundrat.
Hon har en röst som inte går att beskriva men jag kan skriva ett ord som beskriver henne ganska bra och det är legendarisk. Hon är en levande legend.

Jag har haft blondt hår med svarta slingor i då jag var fanatisk i henne under min högstadieperiod. Jag har också haft 40-50 tals looken ni vet ala Mariilyn monroe och sedan har jag försökt på mig denna utbakade fläta som hon har här i videon nedan.

Jag hade ingenting att göra så jag fick lust med att testa denna utbakade flätan som hon har i videon och låten Pero Me Acuerdo De Tí.


Mitt hår blev inte precis som hennes eftersom jag var lite slarvig när jag gjorde den.
Jag skulle ha lockat det lite "löst" och tupperat mer.

Glad midsommar!

Idag är det midsommar och detta är min midsommarsminkning!
Lite "hårdare" variant.
Jag kände för en mer tyngre sminkning idag och med mycket färg så det fick det bli! (Det är den sminkningen jag gjorde igår "fest-sminkning steg för steg") .


Med lösögonfransar...

Min Kim Kardishian look*

Jag har fått många önskningar om att göra en sminkning inspirerad av Kim Kardishian och här är min variant!
Säg gärna vad ni tycker och om ni vill ha förklaringar och bilder på hur jag gjorde!

Fest-sminkning. Steg för steg.


Lägg grunden med fondation och sedan grund1 med ögonskugga (en ljusgrå/blå ögonskugga)


Den i mitten! :)

Skugga ögongloben (vecket, där du känner att ögat slutar).
Ta en eller två steg mörkare ögonskugga Grå/Blå.

Skugga även med svart i slutet av ögat på ögonlocken och under ögat men bara halvvägs under ögat.


Nu ska vi ha lite intensivare ögon så vi tar dessa två blåa färger och blandar med varandra. (Självklart kan du byta ut alla färger mot färger du hellre vill ha, detta är bara ett förslag)
Ta dessa två färger och lägg under ögat nästan hela vägen till tårkanalen.
Så här:

Sedan tar du kajal och följer den längs hela vägen innanföör dina fransar.
Ta sedan en Eyeliner och gör det samma fast på ögonlocken längs dina övre fransar ända ner till tårkanalen där du sedan gör en liten "pigg".

(ganska så dålig och suddig biild men jag hoppas ni förstår ändå)
 

Nu är du klar om du inte vill ha ett par läckra ögonfransar förstårs!
Men du är bara klar med ögonen efter detta sminkar du resten av ansiktet med fondation och rouge samt läpparna.

Make up nr2 inspired of Andrea TeodorovaJag såg nyss denna video med Andrea och kände att denna sminkningen måste jag göra även om jag redan gjort en inspirerad av henne idag.(Ni får hålla ut!)^^ Här får ni en till inspirerad av Andrea Teodorova.
Jag bytte ut de lila färgerna mot svart/glittrig och tog ett par längre ögonfransar och sätte dem över de andra. (I övrigt lika dant som förra)Make up inspired by Andrea Teodorova.

Jag och min vän har nyss bokat en resa till Bulgarien Sunny Beach i Juli. Jag älskar balkan musik, latino musik, "bellydance" musik, raggeaton, ah sånt som man kan röra höfterna till så att säga! Därför kollade jag runt efter lite bulgariska låtar och hittade denna tjej Andrea Teodorova. Ett blondbombnedslag från Bulgarien som sjunger härligt och som får mig att vilja dansa. Inte nog med det så blev jag självklart lite tagen av hennes make up och kände för att sminka hennes sminkning idag.

Andrea Teodorova.
Ona si dobra!^^

Jag.


Det jag först brukar göra efter min mosturiser är att "dutta" på fondation över ögonlocken. (bara ögonlocken och under ögat) Det gör så att ögonskuggorna fäster bättre och dessutom så hamnar inte någon ögonskugga på kinderna och kletar ut sig tillsammans med din nyss målade fondation.


Sedan sminkar du ögonlocken.(fortfarande ingen fondation) 

Efter du har sminkat dina ögon och allt är klart då kan du dutta på din fondation över hela ansiktet med hjälp av en fondation-pad. Glöm inte rouge!

Sen är du klar och walla inga ögonskuggssmulor under ögonen!

Boka tid nu, JUST nu 150:- !!

Som ni säkert redan vet så sminkar jag inom mitt företag Makeupjerk.
Om du vill boka en tid för en sminkning om du tex skall ut på fest eller något annat så kan du boka en tid hos mig.
Jag har även  "Modell för en dag" som just nu ligger på 200:- där jag sminkar,stylar, fotograferar och retuscherar bilder som jag sedan skickar till din mejl.

Så passa på nu!
(när jag är utbildad make up artist sen i Januari kommer priserna att höjas.)

Skriv till mig om du är intresserad så kollar vi upp ett datum som passar bra för dig.


Dagens sommar-Makeup!

Det bästa jag vet är att få öppna palettlocket och välja vilka färger jag ska arbeta med.

Våga testa färger som du kanske annars inte brukar ha och våga testa dig fram. Det är ju trots allt bara smink vilket går att tvätta bort om det inte blir bra.
Färger som du kanske inte trode skulle gå ihop kan visst gå ihop. Med smink så är du fri till att forma och skapa vilka färgkobinationer du vill.
Det var som på 90 talet som det mer "strukturerat" och "inramat" att man inte kunde koppla ihop vissa färger som tex orange och blått eller rosa och rött och om man var kall eller varm. Nu lever vi i en annan tid där man är fri att göra precis som man vill och det är väl det som mode/fashion handlar om? Att vara fri i sitt skapande. Va det du med. Börja idag!


Hetast just nu!

Just nu är fransarna i fokus!
På catwalken har fransarna kommit tillbaka och med det menar jag att vi ska framhäva våra ögonfransar mer! Dem ska vara täta och fina (även underfransarna). Med hjälp så kan du använda dig av ett par fina lösögonfransar låt bara inte ögonfransarna vara allt för långa in till ögat (då är det lätt att det ser "fake" ut).
 
Resterande sminkprodukter är inte lika viktigt som mascaran är just nu. Satsa på ett par fina ögonfransar med hjälp av en bra Mascara! I de nya numret av ELLE Magazine tipsar dem om mascaror som:

Lash Queen Mascara sexy Black Waterproof (Helena Rubinstein) 325:-
One by one Mascara Glam black (Maybelline) 139:-
*Lipocils expert eyelash gel (hjälper dina egna fransar att växa alltså igen mascara utan en gel) 359:-

Mitt budget tips på en bra Mascara är Isadora build up volume Mascara.Dagens make up*

Bruna och gröna nyanser.


Uf året med Makeupjerk.

Som ni nog vet nu så har jag nyss tagit studenten. Jag tänkte berätta lite för er om tanken bakom Makeupjerk och om UF året lite kort.
Det sista året i skolan har givit mig mycket. Jag har nog lärt mig mer saker om mig själv och om andra än om ren fakta(kanske låter klychigt men det är sant). Jag har lärt mig att man kan göra det man verkligen vill och brinner för. Jag hoppade på ungtföretagverksamhet och startade mitt egna UF företag Makeupjerk.

Makeupjerk erbjuder Make up hemma i din egna miljö. Om du ska ut med dina tjejkompisar eller på ett viktigt möte eller en annan tillställning då du vill vara extra fin då kommer jag hem till dig och sminkar dig. Du sparar tid och pengar och du kan bara luta dig tillbaka. Jag erbjuder även "modell för en dag" där jag sminkar, stylar,fotograferar och retuscherar dina bilder som jag sedan skickar till din mejl. Det var 2009 som jag kom på att jag ville starta en smink blogg och den skulle heta Makeupjerk.
Jag var inspirerad av flera duktiga tjejer på youtube som la ut "Make up tutorials" och jag tänkte " Det här vill jag också göra". Lika snabbt som tanken slog mig lika snabbt la jag ut en egen make up tutorial. Jag har alltid tyckt om att sminka mig. Jag började sminka mig när jag gick i lågstadiet vilket inte min mamma tyckte var särskillt roligt. Som alltid så struntade jag i vad mina föräldrar eller andra sa och gjorde det jag själv ville. Jag tog med mig allt mitt smink (eller min mammas smink) till skolan och sminkade mig när jag kom dit. Jag älskade förändringen smink kunde ge. Det gör jag fortfrande och det är det som gör smink så farcinerande tycker jag. Love the transforming!

Jag och min käraste bäste vän Leah www.strikethepose.blogg.se har sedan vi var små sminkat oss och fotograferat varandra. När vi var små sa vi att vi skulle äga en modellargentur tillsammans. Jag tror fortfrande inte att det är omöjligt, för ingenting är det. På vår lediga tid satt vi bredvid varandra i soffan och kollade på Topmodell på tv:n och om någon skulle berätta för oss vem vinnaren var före oss så skulle vi bli rasande. Vi hade spelat in var enda avsnitt och tyckte inte att det var tråkigt att kolla på samma sesong om och om igen. 

När jag var liten sa jag "jag vill bli en make up artist". Jag visste att det var det jag ville bli, men vägen dit kändes lång och nästan omöjlig. Men ju äldre jag blev och destu mer jag brann för mitt intresse och ju mer jag var tvjungen att nå mitt mål som Ice Age Ekorren sträcker sig raklång efter sitt älskade ekollon, det var jag.
Det som har inspirerat mig är Top modell, Make up tutorials med Pixiwoo Chanel och Promise Phan och Michelle Phan ett par riktigt begåvade kvinnliga makeup artister i Cyber världen. Samt min bäste vän Leah (Linnea Englund). Utan henne hade jag nog faktiskt inte varit där jag är idag och det är sant. Vårt intresse tillsammans och våra styrkor tillsammans att våga vara precis som vi är har gjort mig till den jag är idag och det är jag tacksam för. Tack Leah.♥


Leah. Foto and styling by Me Makeupjerk.

Den största drivkraften till att jag startade Makeupjerk var då jag flyttade hem från en pojkvän jag då bode hos uppe i Norrland. Han tyckte inte om att jag sminkade mig och ville hellst inte att jag skulle göra det. Han visste hur mycket jag tyckte om smink och fotografering men det tyckte han var ett löjligt jobb sa han till mig. När jag lämnade han och stället jag bode på så kände jag en kännsla av revans. 
"Det är detta jag vill göra, jag ska f*n göra detta, vem kan stoppa mig?"
Jag kan om jag verkligen vill! 
Nästan samma kväll gick jag in och startade en blogg. Hum...vad ska jag heta?
Makeupjerk.


 Välkommen till min blogg. Här kommer du att få följa min resa från Värmland till Stockholm där jag kommer att gå en makeuputbildning på www.makeupstudion.com och bli en makeupartist på papper.


 

Dagens fest-make up*


Max factor.

Jag älskar denna ögonskugga, färgen är svår att inte titta på. Jag köpte denna ögonskugga när jag gick i mellanstadiet tror jag det var så den har funnits länge. Köp den! Perfect för fest make up!

Tips från makeupjerk - Olivolja!

Känner ni igen er då klistret/limmet från lösögonfransarna inte vill lossna från era ögonlock/fransar när ni tvättar bort sminket? -Det gör i alla fall jag.

Jag har ett litet knep för att lätt ta bort klistret. Ett enkelt och billigt knep. Använd dig av olivolja! Ta en bommulstuss och häll lite olivolja på sedan gnuggar du försiktigt bort klistret och walla så försvinner det bort från ögonen lätt som en plätt!


För jag har tagit studenten!!!

Fy fan vad jag är bra!! :D

I går tog jag studenten och i tisdags "tog jag balen".
Vi hade en regnig student men det hindrade inte oss från att vara glada och exalterade.
Det var en "kick" att få springa ut där och att få åka på flaket och känna sammanhörighet med resten av alla studenter som åkte förbi. Mäktigt på något sätt!

Här kommer lite bilder från balen och från studenten.
Jag och Pappa♥

Jag och mina klasskompisar.

Jag blev intervjuad av Sverigesradio. Om du vill höra mig så finns jag på länken här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2153&artikel=4543854 och då hör du mig på tiden 01:34.
Belen!! PROM!

Klockan 6 på CCC i Karlstad i kväll ska jag på balen.
Just nu håller jag på att göra mig i orning.

Kom och kolla!!

 Liten tjuvkik på min klänning...


Vilken fantasi!

Eftersom det nu är studentveckan så är det mycket festande för min del. Idag ska jag nämligen ut igen fast idag blir det uteservering på något mysigt ställe. Jag kom på mig själv med att min "utstyrsel" som jag har nu inte var så fantasifull. Jag har  nämligen samma hårfrisyr som igår och likadan tröja som igår fast rosa och samma smink (typ) och samma armband och shorts... Inte för att det är nån "big deal" egentligen men tyckte de va lite komiskt hur lat man kan va.

Vad tycker ni? Stor skillnad va? (håret har gått ur ur sina lockar lite...Det är nog den enda skillnaden)

Det är jäkligt varmt här inne.

Igår...

kvällens fest-makeup och hår*

Idag fyller min barndomskompis 20 år och detta ska vi vänner självklart fira med lite fest såhär på "kvällninga". Jag har nyss gjort ordning mig dvs sminkat mig och fixat håret...

För att få håret som på bilderna använd en trippeltång och spray! Eazy!Kvällens fest-makeup och hårfrisyr!


Dagens Hårfrisyr*

Utbakadfläta från ena sidan till andra.Arabic/Indian Makeup tutorial*

Nu är jag hemma från Cypern igen. Jag hade det underbart där nere med 30 + grader nästan varje dag och på kvällarna dansade jag som om jag aldrig hade dansat förut. 
Nu är det bara några få dagar kvar tills jag tar studenten och det "riktiga livet" börjar.
Jag längtar verkligen!

Jag har länge tänkt att jag skulle göra en makeuptutorial inspirerad av Arabisk och indisk sminkning. Jag tog mig tid till detta idag och har nu fixat en makeuptutorial som jag lägger upp här nu.
Hope you like it ♥Dagens makeup*


Vem är looken inspirerad av?

Jag gjorde en make up inspirerad av en kändis, kan ni gissa vilken?
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se