Leker lite med håret !

 

Nej jag ska inte gifta mig...än! Men man kan nästan tro det på min frisyr och de pälor jag har i håret. Jag var "sugen" på att göra någon fläta eftersom jag vill träna på det. När jag kollar i spegeln och skall göra en fläta så blir det såklart spegelvänt vilket verkligen rörde till det i huvudet på mig! Efter att jag gjorde om det några gånger så fick jag kläm på det! Gör om, gör rätt! Eller träning ger färdighet! Glöm inte det!

Denna frisyr blev ganska så mycket brölopps inspirerad, det var egentligen inte av mening...men varför inte?

Det tips jag vill ge er som är osäkra på någonting och när någonting känns omöjligt: Ge inte upp! Träna! Bli frustrerad, gråt (om du måste) Men gör om!! Det kommer, lovar!


Fransförlängningar!

Lite fransförlängningar som jag gjort.


Frågor till mig?

Ibland får jag frågor men som jag tyvärr inte kan svara tillbaka på då ni glömt nämna er mejl eller blogg adress. Jag vill jätte gärna svara på era frågor, så skicka dem till min hotmail Louiseambjornsson@hotmail.com eller skriv en kommentar men glöm ej lämna er adress!♥


Lookbook

Sitter i min säng med en kopp kaffe och lyssnar på Rihanna samtidigt som jag bläddrar igenom www.lookbook.nu ! Om man har svårt för att hitta insperation så rekomenderar jag den sidan. Det är mycket som ger mig insperation, andra bloggar, youtube, folk, tidningar, tv och mycket mer! Plocka ideér du gillar och gör det till din egen!

Nu sitter jag och väntar på en vän som jag ska göra en fransförlängning på!

sommar 2010


Eyeliner and light pure lips.

Close ups...

 

Eyeliner and light lips as...

Angelina Jolie!

 

 


Yellow lips!

 

En bild på mig från min slutfotografering.


Produktiv Fredag.

Idag har jag varit produktiv och gjort massa saker. Jag har tex varit en "duktig flicka" och varit ute och sprungit klockan sju på morgonen med en lysväst på mig! Hur ofta händer det? Ja ni...Sen har jag varit på arbetsförmedlingen och skrivit in mig. Check!

Nu ska jag göra massa andra ärenden som måste göras!

Vad kan pigga upp en upptagen fredag om inte ett par röda läppar!?

Nu har jag fått ljusrören och lamporna upp på väggen! Nu har jag ett riktigt bra ljus i mitt lilla sminkrum, det är som det var på studion. (Dock kommer inte ljuset fram i kameran.)


Naglar och fransförlängning!

 

I går hade jag mycket att göra, dagen gick i ett! På morgonen vid halv tio/ elva så gick jag till en gullig tjej som gör naglar!

Jag ville inte ha en fransk manikyr då jag tycker det är för vanligt... fint som alltid men för vanligt. Jag och Sara  "dealade" olika idéer och kom fram till denna efter många om och men! Ni kommer förstå varför om några dagar!

Vem har ockuperat mitt sminkrum??


Bild från min slutfotografering!

 

Nu har jag fått en bild retuscherad från min slutfotografering av Jenhell som för detta foto var fotografen.

Malin här påminner mig om Nicole Kidman, eller vad tycker ni?


Inspiration...


Clinique Skin care 1,2,3

Jag fick dessa hudvårdsprodukter utav mamma och pappa i julklapp och jag rekomenderar dessa. Jag får en len hy efter jag använt dem och känslan känns väldigt fräscht och uppfriskande. Det är som ansiktet "öppnas upp". Det käns som att det skulle finnas mynta eller mentol i det, jag vet inte...men pågrund av den fräsha uppfriskande känslan som man får efter att ha använt den.

1 rengöringskräm

2 Ansiktsvatten (Den uppfriskande)

3 Hudkräm

Finns att köpa lite var stans i olika hudvårds och sminkbutiker.


Sverige mot Serbien.

Idag har jag fixat klart mitt smink och fransförlängningsrum. Det är bara två saker kvar och det som fattas är två lampor dvs bra ljus! Det viktigaste! Så till veckan så ska min elektriker till pappa fixa riktigt bra ljusrörsljus och sätta fast i väggen!

Förutom det så har jag skickat mitt CV till olika sminkbutiker men annars så har jag mest tagit det lungt. Om en timme ska jag kolla på Sverige mot Serbien i handboll! Självklart hejjar jag på Sverige även om jag gillar Serbien och min pojkvän är där ifrån men man får ju inte glömma vart man kommer ifrån eller hur?...Nej nej! Hejja Sverige! Hajde!

Mi u Belgrad.♥


Ett sminkrum!

 

Igår fixade vi jag, mamma och pappa ett nytt rum. Eller ja, det var mest mamma och pappa som fixade det. Rummet var tidigare min brorsas rum, men eftersom han inte längre bor hemma så fixade vi nu om det till mitt smink rum! Äntligen! Det var ju liksom inte igår som min brorsa flyttade hemifrån utan för flera år sedan, så detta rum har bara varit stökigt och inte till någon nytta alls! Men nu har rummet igen fått en betydelse!

Yey!!


Städning och pyssel!

 

Har städat och pysslat hela morgonen. Jag har sådan kreativitet nu efter denna utbildning, den gav mig en spark i arslet så att säga. Det kan man behöva ibland. Jag har massvis med saker som jag vill göra därför att jag nu har sån insperation!

 

Sitter nu och pysslar med en referenspärm.En pärm med en massa utklippta bilder på olika makeuper från olika tidningar (moderepotage, reklam osv). Pärmen är bra att ha om man för en kund vill visa vad för sorts makeup man skall göra och att dem själva kan kolla på vilken makeup dem vill ha. Det är också bra om du ska göra ett jobb och då uppdragsgivaren har sagt att han/hon tänkt sig en sotning på modellen...ja, men vilken sotning? Det finns ju många! Då kan pärmen vara väldigt bra och underlätta för samarbetet.

Fixa massa olika bilder för de olika sminkningarna som tex, Clean Beauty (naturlig makeup), Trend makeup, fantasi Makeup, Skönhets makeup, olika epok-makeup (tex, 30-40-50-60 tals makeup) och mycket mer!


Flyttlastet mot Karlstad!

Skön helg!

Nu har stressen och nervositeten släppt. Som sagt, nu vet jag att jag är Makeup Artist!

Det är en lättnad och en otroligt skön känsla!

Firade helgen med tapas tillsammans med Elin. Vi fikade, shoppade, drack vin och åt god mat, kollade på film framför datorn med en stor bunke naturgodis mellan oss! Ja det var helt enkelt en toppen bra helg!

Idag gick jag upp klockan 6 på morgonen för att börja packa ihop allt och ni skulle ha sett hur mycket saker som låg i hallen som väntades på att få stuvas in i bilen. Bilen var full, det fanns verkligen ingen chans att kolla bakåt och backa med bilen för att man skulle inte se någonting. Vi stannade vid MAX och åt det... ah det som finns på max... skräp mat men som är underbart gott! Nu på kvällskvisten beställde mamma hem Thai mat som vi åt. Denna helg har varit en firar helg med en massa god mat och dricka!

Det är så det ska vara när man har uppnåt någonting som man verkligen kämpat för! Då ska det firas!

Elins och min rätt (Tapas) som ser ut att vara för en hel familj. *host*

Finally!

Cinnamon Latte och Vanilla latte på en shopping runda i Stockholm.

Skönt att vara hemma i Karlstad igen! Håll er uppdaterade för nu kommer jag ha tid för er! :)♥

 


Jag är diplomerad Makeup Artist!

Igår hade vi vår avslutningsceremoni då jag och flera andra fick beskedet som vi så länge väntat på, nämligen att vi nu är diplomerade Makeup Artister! Jag är Makeup Artist! Detta har varit min dröm sen jag var liten och hade då svårt att tro att jag skulle uppnå det. Drivkraften och det stora brinnande intresset för smink gjorde att jag uppnådde mitt mål. Detta var mitt största mål i mitt liv, för mig.

Jag är så glad!

Klockan 10:00 idag kommer flyttlastet (Mamma & Pappa) och hämtar mig och vi drar hemåt åt Karlstad!♥

Hejdå Stockholm för den här gången!

 

Modell: Jag

MUA: Jag

 


Slutet är nära!

Idag ska vi ha bröllopps-makeup och Marilyn 50 tals makeup på vårt slutprov. I kväll kommer Elin till mig, min vän från Karlstad! Hon ska sitta min modell på torsdag morgon och så sover hon över hos mig och åker med mig och flyttlastet hem på lördag! Inte långt kvar nu! Sjukt!

Nu kom vår låt på Bandit TENACIOUS D - KICKAPOO !


Sminkning på Isabella Craftman.

Idag var första dagen på slutprovsveckan och idag sminkade jag fina Isabella Craftman.

Jag hade ingen bra dag idag enligt mig själv! Jag var inte alls nöjd med resultatet och de moment som jag gjorde vilket Isabella kan intyga som såg min frustration, men vad som det verkade så blev hon nöjd i varje fall! Tur det!.

Ibland har man bra dagar och ibland har man mindre bra dagar och idag var en sådan mindre bra dag. Tråkigt bara att jag lyckas klämma in en sådan dag då det verkligen gäller! Det är bara att bita ihop och fortsätta försöka göra det bästa man kan! Mer kan man ju trots allt inte göra!

Så här blev sminkningarna på Isabella!

Jag ville framhäva hennes fina isblåa ögon och tog därför en orange terracotta skugga på hennes ögonlock!


5 nervösa dagar kvar!

Godmorgon!

Har landat efter igår men är nevös på nytt inför denna vecka. Nu är den sista slutprovsveckan då vi kommer att sminka olika sminkningar som vi genom utbildningen fått lärt oss. Vi ska sminka på egna modeller alltså personer som vi själv fixat! (Alltid lika svårt för oss som inte kommer ifrån Sthlm.) Nu har jag iallafall fått tag på ett gäng och som jag hoppas kommer! :) Det är bara 5 dagar kvar tills jag slutar denna utbildning! Herregud... Tiden går snabbt men ändå har den gått sjukt långsamt, det är någonting som jag inte kan beskriva. Nu vill jag bara påbörja mitt liv! Mitt liv som Makeup artist!


The final shot!

 

I dag var den stora dagen. The final shot! Därför att idag hade vi vår slutfotografering som vi länge vetat om och längtat efter samt narras över. Vi samarbetade med två fotografer och massa duktiga hårstylister från olika håll. Bilderna som togs kommer att bli våra portfolio bilder till våra kommande portfolio's.

Min dag började lite obalanserad då jag samma morgon klockan 04:30 fick veta att min modell låg i magsjuka. Dagen började bra så att säga! Nej, inte alls. Fann såklart ingen modell så nära inpå så jag fick helt enkelt rycka in själv och agera modell. Jag tror att det trots omständigheterna gick hyffast bra! Dock ska man inte sminka sig själv, men vad ska man göra i en sådan situation?

Såklart så var inte "modellproblemet" det enda problemet utan min buss gick inte då den enligt internet skulle gå, därför kom jag även lite senare än jag hade tänkt, vilket också satte en del käppar i hjulen. Min sminkning som jag gjorde på Malin blev jag överhuvudtaget inte alls nöjd över då jag var tvungen att stressa, stressa och åter stressa mig igenom, men helhets mässigt så blev det jättebra och hon gjorde ett grymt bra jobb framför kameran! (Vilket förhoppningsvis väger upp det hela!) I det stora hela så är jag nöjd över denna dag och så nöjd över Mia som hjälpte till med håret och Malin som var min modell! Tusen tack till er!♥

Bilder kommer upp här så fort jag själv har fått dem!

Här ligger mina facechart som jag har målat på för att framhäva den look och känsla jag ville ha i mina bilder. Till dessa bilder så har jag även två beskrivningar (Smink-kort) som jag gjort och som jag utifrån dem ser  exakt hur jag ska gå till väga.


Fredagen den 13.


Skärsår och skotthål!

Idag ska vi få lära oss hur man gör sår och skotthål osv! Detta är något som jag velat göra väldigt länge men tyvärr så har jag inte haft latex och sådanna prylar som man måste ha till detta så det ska bli roligt att göra detta idag!


You can do a lot with only Makeup!

 

Idag hade vi Fulmodellering/Karaktärsmodellering på schemat vilket man enklare kan beskriva som Halloween sminkning.

Denna typ av sminkning görs för att skapa en typ av karaktär och det kan man göra genom att man modellerar(skapar) fram ett ansikte, det ansikte man vill ha. Det gör man med hjälp av Highlight (ljusa partier) och Dusting (mörka partier) sedan shading (Ännu mörkare partier).

Om man vill se ut som en gammal tant/gubbe exempelvis så kan man dra fina linjer med hjälp av en snedskuren pensel och eyelinerkräm eller fuktad skugga.

Jag gjorde mig till en gammal tant och jag liknar lite mamman/häxan i barnfilmen Trassel tycker jag! Inte är jag snygg i varje fall!

Några sköna brudar från klassen, eller ska man kanske säga en skön man och en skön dam i sina bästa år?


Warm red lips!


Slutfotograferingen närmar sig!

Just nu håller jag på att skissa på min face chart som jag skall följa på min slutfotografering. Idag tränade vi ju som sagt på våra sminkningar inför lördagen och jag kan väl instämma att det var väldigt behövligt! Jag hade tänkt mig en fantasisminkning som jag hade skissat upp och som såg jätte fin ut på bilden. Så lätt som det var att skissa upp den var det verkligen inte att sminka den och med tanke på hur stressigt vi kommer att ha det på lördag så vill jag helst inte riskera det. Jag kom i stället på en trend-sminkning som jag skall köra på!

Jag hoppas att det ska gå bra! Det ska gå bra!


Träning inför slutfotografering!

Det stämmer! Idag har vi träning inför våra slutfotograferingar som äger rum under helgen. Vi ska ha fixat egna modeller och egna hårstylister som ska vara med och hjälpa våra modeller med deras hår.

Jag har en liten krånglig sminkning som jag har skissat upp på en face chart och jag vet inte hur det kommer att bli på riktigt därför ska jag idag testa den på mig själv. Vi har två dagar denna vecka med "träna inför slutprov" och sedan har vi en lektion om skärsår,skotthål,blåmärken (Halloween sminkningar). Ska bli roligt!

Jag har en känsla att denna vecka kommer gå snabbt!

Det är bara 10 dagar kvar tills jag slutar utbildningen och jag åker hem tillbaka till Karlstad!

Insperation...

 


Typiskt!

Japp, nu har jag haft mitt teoretiska slutprov och hur gick detta då? Det vet jag förstårs inte än, men det kändes jäkligt bra till en början då jag väl satt där på min stol med pennan i handen och provet framför mig, tills jag kom ut ifrån studion och insåg att jag förväxlat en eller två frågor som jag egentligen kan utantill. I sånna här tillfällen kan man inte vara annat än fruktansvärt arg på sig själv, fast i denna stress som jag infinner mig i just nu så har min arghet försvunnit och förvanlads till någon form av lamhet "ala zombie style". Eller kanske kallas det positivitet? Varför vara arg på mig själv? Det kommer inte att ändras någonting ändå! Nu hoppas jag på det bästa och ser fram emot denna vecka och slutfotograferingen!  Go Lojjan!

 

 


slutprov idag!

Idag har vi vårt slutprov (teoretiskt). provet håller på i fyra timmar och det handlar om allt som vi har gått igenom dessa 12 veckor utav utbildningen. Jag är lite orolig, men det ska gå bra. Djup andetag!

 


Tävling om ett halvårs förbrukning av Tropicana Juice.

 

 

Här kommer ett inlägg som inte har med smink att göra. Detta är ett undantag men jag måste vara med i denna tävling! För er som inte vet så är jag världens frukost människa! Jag älskar frukost, därför följer jag också den bästa frukostbloggen (se bloggen nedan)!

 

Jag är med och tävlar i en tävling om ett halv års förbrukning av Tropicana juice! Tävlingen utgörs av Victoria som äger bästa frukost bloggen www.Frukostera.blogg.se !

Vill du också vara med och tävla? Inlägget hittar du här: http://frukostera.blogg.se/2012/january/tavlingsdags.html

 


20 tals makeup.

Sitter och lyssnar på serbisk radio på webben, har lyssnat på de i flera dagar nu och jag kommer att fortsätta med det fram tills jag åker dit. Det är ett bra sätt att lära sig ett nytt språk på, att alltid höra språket omkring sig. Si oko mene ;D

Samtidigt som jag lyssnar på den serbiska musiken så sminkar jag en 20 tals-makeup som är helgens läxa.

De som hade blondt hår på 20-talet bar blå ögonskugga medans de med mörkt hår bar svart. Man villle få känslan av en porslinsdocka, därför ville man runda ögonen så mycket som möjligt för att få dem dockliknande och en liten fyllig plutmun till det!

Gjorde också en jätte god och nyttig mat förut! Lax och bulgur med massa grönsaker och italenskdressing till!

 


2 veckor exakt tills jag är Makeup Artist!

 

Har legat i sängen sedan jag kom hem och jag har smockat i mig en stor påse naturgodis! GÖTT! Hade köpt ett par söta vita stay ups från buttricks som på förpckningen visades vara två svarta rosetter på, men var det de? NEJ!! Dåligt tycker jag! Falsk marknadsföring! Men har inte tid att gå tillbaka med dem. Äh, de var inte dyra ändå!

Ja nu är det exakt 2 veckor kvar tills vi slutar utbildningen och jag är en färdigutbildad MUA! cant belive it! I longing so much!

Vill vara fri och komma hem och sminka gärnet och bomba er med inlägg då jag för en gångs skull kommer att ha tid med det!


Egen moodboard och sminkning!

 

Idag var som sagt den sista dagen av trend/fantasi veckan då vi skulle göra sminkningar efter våra egen gjorda moodboards!

Sminkningen jag gjorde idag var en trend look. Ibland kan det vara svårt att urskilja trend och fantasi. Ett tips för att urskilja dem åt är att trend från en början egentligen är en vanlig skönhets make up, men med en eller två twistar som i mitt fall var ögonbrynen och de svarta linjerna. Om jag hade velat få det till en mer fantasi makeup så kan man tänka på att jobba ned mot halsen och upp mot håret. Dvs, jag kanske skulle ha haft bondagetejpen runt halsen och runt hela huvudet eller något sådant osv osv!

Denna sminkning var nog en av de svåraste jag gjort hittills då denna handlar väldigt mycket om symmetri! Det är också lite problematiskt med att vaxa in mina bryn då jag i mig själv har väldigt tjocka och mörka bryn. Det är en tränings sak som man kan bli bättre och bättre på! Träning ger färdighet. Som sagt det var verkligen en teknik-tränings-sminkning!

Detta var my final look!

 

Jag har velat färga mitt hår rött jätte länge men har inte gjort det då jag vill ha silverhår först innan jag tar det steget! Jag testade en peruk på studion idag! Dock inte den frisyren jag vill ha!


Plugga inför ett 4 timmars prov!

God morgon!

Ska snart till skolan. Dricker kaffe, har nyss käkat frukost. Flingor och en macka med tomater på som självfallet skulle åka av och hamna under sängen! Typiskt på morgonen när man är trött!

Idag har vi sista dagen utav trend/fantasi veckan, alltså sista looken utgående från en utav mina moodboards igen. Om det blir bra så ska jag försöka att komma ihåg att ta kort på det! Efter skolan ska jag ta och köpa en stor påse med naturgodis och plugga inför det 4 timmars provet som vi har på Måndag. Teoretiskt prov om allt som vi har gått igenom! Plugga är inte min starkaste sida, men jag ska försöka allt vad jag kan att ha näsan i boken under helgen!

Ha en bra helg alle sammans!

 

 


Sminking efter egen moodboard nr2.

 

Här sminkade jag söta och snälla Linnea efter min egen skapande moodboard.

Vad tycker ni?


Airbrush!

Sprang i väg i från lektionen med en tillåtelse från läraren såklart. Så mitt i allt så började jag tvätta bort sminket utan att tänka på att ta ett kort på det innan. Det var synd för jag hade velat visa er hur dagens lektion med moodboard/sminkningen min såg ut. Idag var lite mer speciellt eftersom jag för första gången använde mig av en airbrush!

En Airbrush är väldigt rolig att jobba med  tycker jag och bra att jobba med om man vill köra fantasi eller om man har många modeller att lägga en grund på exempelvis. Man sprayar på huden med en maskin och om du har vissa mallar kan du göra många olika coola looks med den!

 

 


Egen sminkning efter egen Moodboard.

Hela denna vecka har vi trend och fantasi på schemat. Vi ska utgå ifrån våra fem egna moodboards som vi har gjort. Moodboard är ett typ av collage. Massa bilder skall illustrera en kännsla. Sminkningen ska tydligt stämma överens med moodboarden.

 

Jag gjorde en moodboard utav Carolina Gynnings fantastiska målningar. Om jag bara kunde köpa någon utav dem!

Här är mitt resultat!


Min bästa vecka.

Jag tror faktiskt att min jullovsvecka var en utav dem bästa veckorna i mitt liv. Det hände så mycket roligt och det var inte en stund där jag inte gjorde någonting. Jag han ju liksom inte sms:a folk eller vara inne på facebook! Då gör man någonting!!! haha
Jag träffade min älskling som jag tyvärr inte kan beskriva med ord hur mycket jag älskar. Vi gjorde iallafall massa roliga saker tillsammans och han fick träffa mina underbara vänner och min familj samt släktingar!

Vi for runt lite här och var till olika kompisar och släktingar och åt mat, vi var även hos vår vän Sara där vi blev bjudna på serbisk mat samt rakija förstårs!
Vi åt sarma som jag älskar, och massa mer goda serbiska ting! Apropå Serbien så ska jag åka dit den 10 februari för att sedan fira min pojkvän som fyller år den 12. Jag ska vara där i två veckor och tre dagar ganska så länge ändå. Hoppas jag kommer att lära mig något mer serbiska då! Ska försöka!
Konstigt nog lärde jag mig mycket redan denna vecka när han hälsade på mig och jag var så imponerad över hur mycket svenska han lärde sig, det är otroligt! Galet! 
Oj oj oj, jag kan skriva om mitt jullov i evigheter om jag vill! Fast det kanske inte ni tycker är så roligt?
Här kommer i varje fall lite bilder i från lovet!

Nu är det inte långt kvar tills jag slutar utbildningen och jag bli färdigutbildad MUA! Den 20 /1 slutar jag! Dagen efter det kommer mamma och pappa och hämtar mig, hjälper till att packa ner mina saker och åker hem till Karlstad igen!♥
Veckan efter det åker jag till Serbien och firar det nya året och min pojkvän som sagt!
Srecna nova godina!
Gott nytt år!


Vart är snön?
(Julafton)


Nyårsafton.


Några bad om att få en Makeuptutorial där jag visar hur man gör en glitter sminkning. (Som den silverglittriga jag hade några inlägg tidigare) Jag har inte haft tid att lägga upp någon tutorial även hur gärna jag velat göra det. Jag kan berätta att sminkingen jag har på bilden nedan är hur lätt som helst att göra.

Svart lockskugga (ögonskugga) sedan läppglans över ögonlocket och sen lägger du glitter på en pensel eller tops och rullar över det med! Simpel!
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se