Make up on my mom.

Idag fick jag äran att sminka min mamma. Hon har länge velat att jag skulle sminka henne men vi har aldrig funnit någon tid till det. Idag tog vi oss tid till detta och jag fick sminka henne hur jag ville.

Mamma har en väldigt varm, kopprig och röd hårfärg just nu vilket
jag tycker gör det extra roligt att sminka då eftersom många färgerna passar så bra till. De färger som passar bäst till röda hårfärger är grönt, lila och koppar/guld så jag stod ett litet tag och tänkte på vilken ögonskugga jag skulle gå på.
Tillslut valde jag en lätt sotning av bruna och guldiga toner för att framhäva hennes blå/gröna ögon och sen gav jag henne ett par färgstarka rosa/röda läppar istället. 

Innan jag sminkar någon brukar jag tänka på vad jag vill framhäva mest och vilken ansikts del jag vill ge mest färg på osv. Dvs om jag vill att läpparna ska vara färgade och synas mest eller om jag vill att ögonen skall "poppa" ut och synas mest eller om jag vill ha en balans mellan dem båda och då isåfall vilka färger jag ska gå på. 

Det gäller att testa sig fram!
(vill du bringa färg i ansiktet för att du känner dig blek då ska du gå på färgade läppar av en varm ton och en rosig eller aprikos rouge, och tvärt om).


Vi alla kommer att få rynkor mer eller mindre och du som läser detta kanske redan har det. Som min mamma som på senare tid fått rynkor och skämms över det så tycker jag att ni ska sluta skämmas och ta hand om dem istället. Vi alla åldras och tur är väl det!

 Smink handlar som sagt att framhäva och att dölja. Om vi vill dölja rynkorna under ögonen så kan vi underlätta det med hjälp av en fetare underlagskräm just precis under ögonen eller en primer och en mer återfuktande fondation. En primer ger huden vitamin och återfuktar samtidigt.

 Det felet man ofta gör när man sminkar sig och har lite rynkor under ögat är att lägga på puder lager på lager. Gör inte det! Det gör så att rynkorna framhävs ännu mer. Lägg istället en återfuktande liquid fondation och en ögonkräm som du försiktigt baddar under ögonen.

Be proud of who you are!


Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se